Субота
20.04.2024
11:11
Категорії розділу
Актуально))) [179]
Свято... [60]
День народження...))) [1]
Змагання [7]
Семінар [11]
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пилипчанський НВК "ЗОШ І-ІІІ ступенів- ДНЗ"

11:21
Національна гаряча лінія з питань запобігання домашнього насильства
Національна "гаряча лінія" з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації 0 800 500 335 або 386 (короткий номер з мобільного):

·             запобігання торгівлі людьми, запобігання насильству та захисту прав дітей

·             надання консультацій з питань виїзду за кордон з метою працевлаштування, навчання, одруження тощо та з питань насильства й захисту прав дітей

·             надання психологічної допомоги потерпілим від торгівлі людьми та насильства

·             постійне ведення та оновлення бази даних для надання консультацій по проблемі торгівлі людьми

·             розробка та видання інформаційних та методичних матеріалів для консультантів телефонів довіри та „гарячих ліній”

·             організація та проведення тренінгів, круглих столів, семінарів, конференцій та інших заходів для консультантів телефонів довіри та „гарячих ліній”

·             надання консультацій по електронній пошті з питань виїзду за кордон з метою працевлаштування, навчання, одруження тощо та з питань насильства.

Національна дитяча “гаряча лінія”  0 800 500 225 або 772 (для дзвінків з мобільного)

З початку 2013 року в Україні з’явилася нова всеукраїнська «гаряча лінія» - для дітей та про дітей. Лінію відкрили у Міжнародному жіночому правозахисному центрі «Ла Страда-Україна». Тут маленькі українці знайдуть підтримку та пораду стосовно своїх проблем, якими їм нема з ким поділитися. Батьки, вчителі та вихователі матимуть змогу оперативно отримати індивідуальну консультацію стосовно порушень прав дітей. Дзвінки на лінію - безкоштовні як зі стаціонарних телефонів на всій території України, так і з мобільних усіх українських операторів.

На Національній дитячій "гарячій лінії" Центру «Ла Страда-Україна» консультують компетентні у дитячих питаннях психологи, юристи та соціальні працівники. Коло питань, з яких вже надаються консультації, досить широке і було сформовано на основі отримуваних останніми роками запитів від абоненоів. Основні теми, з яких консультують на Національній дитячій «гарячій лінії»,  - насильство над дітьми та жорстоке поводження з ними у сім’ї та з боку оточення, психологічні проблеми, негаразди у стосунках з дорослими та однолітками, майнові права дітей, питання встановлення опіки, а також булінг і безпека в Інтернеті.

У 2012 році Національна "гаряча лінія" із запобігання насильству та захисту прав дітей Центру «Ла Страда-Україна" стала асоційованим членом Child Helpline International - всесвітньої мережі дитячих телефонів довіри, яка об’єднує високі стандарти телефонного консультування саме дітей.

Не зволікайте –звертайтеся по допомогу!
Категорія: Актуально))) | Переглядів: 408 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: